БулфотоКакто Петел писа по-рано нова етнохрумка на т.нар. патриоти прие парламента

...
БулфотоКакто Петел писа по-рано нова етнохрумка на т.нар. патриоти прие парламента
Коментари Харесай

Патриотите заселват Странджа и Сакар с хора от чужбина с доказан български произход

Булфото

Както " Петел " писа по-рано нова етнохрумка на така наречен " патриоти " одобри Народното събрание през днешния ден.

Хората с " потвърден български генезис ", каквото и да значи това, само че без наше поданство да мат право на " карта на разположение от български генезис ". Условията са приемането на такава карта е индивидът да няма българско поданство, само че да е открит неговият български генезис и да има издадено уверение.

На първо четене бяха признати промени в Закона за българските персонални документи. Законопроектът бе показан от народния представител от Вътрешна македонска революционна организация в ПГ на „ Обединени патриоти “ Юлиан Ангелов.

Предлаганите промени имат за цел да вкарат характерна категория персонални документи. Това е така наречен карта „ Българин “. Тя ще удостоверява самоличността и правото на престояване на територията на  Република България на българите, принадлежащи към българските исторически общности, които са родени отвън територията на страна, и на тези, които са родени тук, само че са напуснали страната.

Припомняме, че през 2019 година депутатът Ангелов отбрани пред Националния съвет за тристранно съдействие концепцията за карта „ Българин “, която към този момент е и факт на първо четене.

От трибуната на Народното събрание народните представители Юлиан Ангелов, Искрен Веселинов и Красимир Богданов защитаваха концепцията за какво би трябвало бъдат признати тези промени.

Юлиан Ангелов:

„ Българските общности зад граница; старите български общности  в Сърбия, Македония, Албания, Молдова, Украйна и др.; общностите от остарялата емиграция в Съединени американски щати и Западна Европа, а и новата българската емиграция, която по една или друга причина е изгубила българско поданство. Тази карта „ Българин “ е ориентирана към тях. Те да получат персонален документ за български генезис. С тази карта да може да дадем опция на всички тези хора да са част от майка България. Този персонален документ ще важи единствено за територията на Р България. По разнообразни статистики тези българи са сред 4 и 5 млн.

Една от задачите е и решение на огромния демографски проблем. Искаме да създадем по този начин, че сънародниците ни да видят, че не ги разделяме от България. Българите зад граница и общностите неслучайно са упоменати и в Конституцията на Р България. Те би трябвало да се усещат част от нашата страна. “

Славчо Атанасов от НФСБ даде образец, че пенсията в Украйна е 35 $, а “стратегическата полоса Странджа- Сакар ” е обезлюдена от живково време и има страховит апетит на работна ръка, изключително в земеделието. Онези наши сънародници раждат по 4-5 деца, сподели Атанасов, представен от OFFnews.bg. Според него другите ограничения за повишение на раждаемостта не работят, което се видяло в Унгария, където се дават положителни финансови тласъци за повече деца.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР